zaterdag 22 april 2017

24 - 28 april Thema: GEZONDE VOEDING

Lieve mama's en papa's,

De eerste week hebben onze nieuwe kindjes ruim de tijd gehad om zich aan te passen. Elke dag een beetje meer lachende gezichtjes en gerustheid dat ze op het einde van de schooldag naar huis mogen.

Deze week gaan we nog een klein stukje verder met bloemen bestuderen.

Maar de hoofdbrok deze week is gezonde voeding. Samen met de familie Versluys gaan we op zoek doorheen de verschillende kamers van de voedingsdriehoek. De grootste aandacht gaat naar bewegen, het is dan ook de bedoeling dat we met elke klas, wekelijks een paar toertjes joggen door het Leipark. Bewegen is dan ook de grootste kamer. Langzaam gaan we doorheen alle kamertjes kijken wat er te eten valt.

De kleine zolderkamer is op slot, daar gaan we enkel in als er feest is. Hier zit chocolade, snoepjes, frisdrank ed. meer.  Ik hoop samen met heel ons schoolteam, dat ook jullie slecht af en toe hier producten uit haalt

Vrijdag is er een groot slotfeest. We zijn reeds het hele jaar door aan het werken rond dit thema en daarom gaat elke klas iets lekkers maken uit 1 van de kamers. Voor elk kind zijn er 3 hapjes voorzien.
Okay geeft hier bovenop ook nog voor elk kind een banaan en een potje yoghurt. We hoeven dus zelf niets mee te brengen deze dag.