woensdag 22 februari 2017

VERFIJNEN VAN AFSPRAKEN

Lieve ouders,

Net voor de vakantie nog eventjes een paar puntjes van bezorgdheid.

We ervaren in de kleuterschool dat er kinderen te laat komen, vaak door parkeerproblemen. Daarom raden we aan te parkeren achter de kerk en via de paadjes naar onze schoolpoort te komen. Kinderen zijn veel rustiger als ze voor het belsignaal in de klas zijn.











Er liggen op school een groot deel sjaals, mutsen en doosjes op de speelplaats, allemaal zonder naam. Daarom wil ik oproepen om toch alles heel goed te voorzien met een naam of initialen.





Als laatste puntje wil ik nog iets kwijt over de zindelijkheid. Ik ervaar dat na een weekend of vakantie dit heel sterk achteruit gaat.
*Maak ook tijdens die momenten nog tijd om jouw kind positief te stimuleren om op hun potje te plassen.
*Bij uitstappen kan je (op de buggy of in de auto) een potje meenemen en ook onderweg jouw kind kansen geven om hier gebruik van te maken. Op deze manier kan je luiers vermijden, want telkens jouw kind een luier aan krijgt, geef je hen de boodschap: "In je broek plassen mag."
*Zindelijk worden is een proces van zelfstandigheid, zorg daarom voor aangepaste kledij zodat kleuters heel zelfstandig broeken kunnen optrekken en afdoen. Het is dit zelfstandig worden dat wij op school heel sterk willen ondersteunen, maar kinderen hebben daar ook de extra steun van thuis voor nodig.
*Je kan je kind na een hele dag droog te zijn belonen door gewoon nog een extra knuffel, een lief woord of een kleine verrassing.
*Nog meer tips en trukjes vind je op http://www.kindengezin.be/ontwikkeling/zindelijkheid/zindelijk-worden-positief-ondersteunen
https://www.klasse.be/3020/zindelijk-in-zeven-stappen/ 

 Als alle broeken droog blijven hebben we in de klas veel meer tijd over om samen met alle andere kleuters leuke dingen te doen.

Voor ouders die met de juf willen overleggen ivm dit probleem, steeds welkom voor of na de klasuren.